Faszerowane papryczki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ciekawa alternatywa dla gołąbków.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 duże papryki
    250 g mięsa mielonego
    100 g pieczarek
    woreczek ryżu
    3 łyżki ketchupu
    cebula
    0,5 l bulionu
    20 dag żółtego sera
    sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryka ostra

Faszerowane papryczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W dużej misce mieszamy: mięso mielone, ugotowany i wystudzony ryż, drobno posiekaną i podsmażoną na patelni cebulę z pieczarkami, ketchup i przyprawy.
  • 2. Papryki umyć i odciąć im górną część. Usunąć gniazda nasienne, ponownie opłukać i wypełnić farszem.
    Ułożyć papryki w naczyniu żaroodpornym, do którego wlewamy około 0,5 l bulionu.
  • 3. Piec około 45 minut w temp. 200°C. Parę minut przed końcem pieczenia, farsz w paprykach posypać startym żółtym serem i dokończyć pieczenie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy