Faszerowane ogórki

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Smaczne i lekkie.

  • Łatwy

Składniki:

  • - ogórki: 3 sztuki
    - jajka: 3 sztuki
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - natka pietruszki: 1 pęczek
    - Czerwona papryka: 0.5 sztuki
    - pomidor: 1 sztuka
    - rzodkiewka: 2 sztuki
    - śmietana: 5 łyżek

Faszerowane ogórki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki przekroić wzdłuż, wyjąć pestki, pozostawić ściankę grubości ok. 1/2 cm. Jajka ugotować na twardo, drobniutko pokroić, doprawić, dodać drobno posiekaną paprykę, pomidora, rzodkiewki, natkę oraz śmietanę. Dokładnie wymieszać. Farszem napełnić ogórki. Zawinąć w folię i na co najmniej pół godz. wstawić do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy