Faszerowane muszle makaronowe

4.48 (148 ocen)

Danie jest bardzo smaczne i wygląda wspaniale.

Składniki:

  • opakowanie muszli makaronowych (20 szt.)
    300 g mięsa mielonego (wieprzowego)
    100 g pieczarek
    1 cebula
    1 marchewka
    50 g suszonych pomidorów z żurawiną w oleju z ziołami
    2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    2 ząbki czosnku
    olej do smażenia
    70 g startego sera żółtego
    po 1/2 łyżeczki oregano i bazylii
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    sól,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.48 (148 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dania z makaronem

Faszerowane muszle makaronowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Faszerowane muszle makaronowe 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.Odcedzić. Rozłożyć by przestygł i nie posklejał się. Cebulę drobno pokroić, podsmażyć na gorącym oleju .Marchewkę obrać,zetrzeć na tarce,pieczarki oczyścić drobno posiekać,suszone pomidory również posiekać.Do podsmażonej
    cebuli dodać mięso,marchewkę,pieczarki,przeciśnięty
    czosnek.Przyprawić solą, pieprzem,oregano,bazylią,czerwoną
    papryką.Podsmażyć aż mięso zmieni kolor na brązowy.Pod koniec
    dodajemy suszone pomidory i natkę pietruszki.
  • Faszerowane muszle makaronowe 2. Muszle napełnić ciepłym farszem, wierz posypać serem żółtym i
    ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez ok. 10 minut w temperaturze 180 st. C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować