Faszerowane mini papryki

4.5 (155 ocen)

  • 50 min

świetne na grilla :) są malutkie, urocze i smaczne :)

  • 50 min

Składniki:

  • ok 20 mini papryczek ( ja kupiłam w Lidlu)

    FARSZ:
    4 duże pieczarki
    1 cebulka niezbyt duża
    2 jajka ugotowane na twardo
    2 łyżki śmietankowego serka kanapkowego
    sól, pieprz, tymianek suszony
    łyżka masła
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Faszerowane mini papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • faszerowane mini papryczki 1. FARSZ: cebulkę obrać, drobno posiekać i na łyżce masła poddusić. Pieczarki oczyścić, obrać, pokroić w drobniuką kosteczkę i dodać do cebuli. Smażyć wszystko aż woda z pieczarek wyparuje. Posolić, popieprzyć do smaku. Doprawić rónież suszonym tymiankiem. Jajka ugotowane na twardo obrać i drobniutko posiekać. Dodać do pieczarek. Wymieszać wszystko z 2 łyżkami śmietankowego serka kanapkowego.
  • faszerowane mini papryczki 2. Z papryczek wyciąć zieloną część a następnie małtym i ostrym nożem wyciąć ze środka białą część
  • faszerowane apryczki 3. Przygotowaną masą pieczarkową faszerować papryczki
  • faszerowane mini papryczki 4. Nafaszerowane papryki grillować z obu stron

Porady

Do grillowania można użyć patelni grillowej

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować