Faszerowane mielonym mięsem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 20 min

Od 40 lat jestem kucharką z tytułem mistrza. Lubię gotować i w pracy, i w domu.Dania, które sama komponuję, są tanie i łatwe do zrobienia

  • 20 min

Składniki:

  • ● 8 pomidorów
    ● 40 dag mielonego mięsa wieprzowego
    ● jajko
    ● 8 plastrów szynki
    ● 8 plastrów wędzonego boczku
    ● 3 łyżki oleju
    ● 2 łyżki masła
    ● łyżka pieprzu
    ● sól

Faszerowane mielonym mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso z jajkiem 1. Do mięsa wbijamy jajko, doprawiamy
    solą i pieprzem, dokładnie
    mieszamy.
  • wydrążone pomidory 2. Pomidory myjemy, ścinamy
    wierzchy i wydrążamy miąższ,
    zostawiając 0,5-cm brzegi. Do
    każdego pomidora wkładamy
    farsz z mięsa. Przykrywamy plastrem szynki i boczku i odciętym
    wierzchem.
  • pomidory z mięsem 3. Naczynie żaroodporne smarujemy
    olejem, układamy pomidory,
    wkładamy masło i wlewamy
    1/4 szklanki wody. Przykry -
    wamy. Pieczemy 30 minut
    w temperaturze 180 °C

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2010

Komentarze

Podobne przepisy