Faszerowane kwiaty cukinii

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Uprawiam działkę i latem mam pod dostatkiem kwiatów cukinii

Składniki:

  • ● 40 dag filetów
    z sandacza
    ● 3 jajka
    ● 150 ml śmietany
    ● czerwona bazylia
    ● sól, pieprz
    ● 4 kwiaty cukinii
    ● 1,5 l bulionu warzywnego

Faszerowane kwiaty cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bazylię myjemy i osuszamy.
    Kilka listków odkładamy,
    resztę drobno siekamy. Rybę
    myjemy, osuszamy, przepuszczamy
    przez maszynkę
    do mielenia mięsa. Dodajemy
    jajka, śmietanę i bazylię.
    Doprawiamy i miksujemy
  • 2. Kwiaty myjemy i osuszamy.
    Napełniamy farszem
    i dociskamy płatki. Na farsz
    kładziemy dwa listki bazylii,
    dociskamy. Gotujemy na małym
    ogniu w bulionie ok. 5
    minut. Zjadamy z kwiatami.

Porady

Anny Kaczmarskiej Podajemy z ryżem, ziemniakami lub makaronem

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2010

Komentarze

Podobne przepisy