Faszerowane jajka z oscypkiem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Wspaniała przystawka na uroczysty stół. Czy to Wielkanoc czy też przyjęcie urodzinowe. Polecam.

  • 45 min

Składniki:

  • 7 jajek ugotowanych na twardo
    1 mały pęczek natki pietruszki
    1/3 czerwonej papryki
    2 garście tartego oscypku
    1 garść łuskanych orzechów włoskich
    2 łyżki majonezu
    1 kopiasta łyżeczka tartego chrzanu
    Sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Faszerowane jajka z oscypkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obrać, przekroić na pół. Usunąć żółtko i włożyć je do miski. Ugotowane połówki ułożyć na talerzu. Paprykę umyć, osuszyć i drobno pokroić, pietruszkę również posiekać. Włożyć do miski z żółtkami. Dodać majonez, tarty ser oraz łyżeczkę chrzanu. Wszystko dokładnie wymieszać, do uzyskania jednolitej masy. Przyprawić solą i pieprzem. Pastę przełożyć do rękawa cukierniczego i napełniać połówki jajek. Udekorować posiekanymi orzechami włoskimi. Można od razu podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona papryka Jajka Oscypek Pietruszka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować