Faszerowane jajka z łososiem i cebulką

0 (0 ocen)

Szybka w przygotowaniu przekąska. Sprawdzi się na domowych imprezach lub świątecznym stole.

Składniki:

  • 5 jajek
    100 g łososia wędzonego na zimno
    1 cebulka
    ½ pęczka natki pietruszki
    2 łyżki majonezu
    Sól
    Pieprz

Faszerowane jajka z łososiem i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki. Każde jajko kroimy na pół, wyjmujemy żółtko. Cebulkę oraz koperek siekamy bardzo drobno. Dodajemy pokrojonego łososia. Wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy majonez, przyprawiamy solą i pieprzem. Na każde jajko oraz miejsce po żółtku układamy farsz.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy