Faszerowane jajka w skorupce

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zrobiłam te jajka w zeszłym roku pierwszy raz - poprosiła mnie rodzina o nie w tym roku także. Wpisały się w Menu Wielkanocne na stałe.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 15 sztuk
    - pieczarki: 500 gramów
    - pietruszka zielona: 1 pęczek
    - masło (dodajemy do masy): 1 łyżka
    - masło (smażymy na nim i pieczarki i potem jajka): 4 łyżki
    - muszarda: 1 łyżka
    - sól pieprz ( do smaku): 1 szczypta
    - bułka tarta: 1 szklanka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Faszerowane jajka w skorupce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy jajka na twardo - studzimy
  • smażymy pieczarki 2. Kroimy drobno pieczarki i podsmażamy na patelni,
  • przecinamy na pół 3. Przecinamy jajka na pół - wzdłuż skorupki.
  • wyciągamy zawrtość 4. Wyciągamy"zawartość" ze skorupki.
  • jajka do melaksera 5. Wkładamy nasze jajka do melaksera i na wolnych obrotach miksujemy - wystarczy kilka obrotów nie zróbmy z tego masy tylko to ma wyglądać jak rozdrobnione jajko
  • 6. kroimy natkę pietruszki
  • do miski 7. przekładamy rozdrobnione jajka do miski, dodajemy podsmażone pieczarki i pokrojoną pietruszkę, przyprawiamy musztardą solą pieprzem i dodajemy łyżkę masła - mieszamy
  • farszem napełniamy 8. napełniamy skorupki farszem
  • 9. przed podaniem wkładamy farszem skorupki do bułki tartej
  • podsmażamy 10. podsmażamy klika minut
  • Gotowe 11. gotowe podajemy na stół;]
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować