• Faszerowane jajka w skorupce

    Dodane przez: Agiatis

  • Zrobiłam te jajka w zeszłym roku pierwszy raz - poprosiła mnie rodzina o nie w tym roku także. Wpisały się w Menu Wielkanocne na stałe.

  • Składniki

    - jajka: 15 sztuk
    - pieczarki: 500 gramów
    - pietruszka zielona: 1 pęczek
    - masło (dodajemy do masy): 1 łyżka
    - masło (smażymy na nim i pieczarki i potem jajka): 4 łyżki
    - muszarda: 1 łyżka
    - sól pieprz ( do smaku): 1 szczypta
    - bułka tarta: 1 szklanka

  • Sposób przygotowania

    1.

    Gotujemy jajka na twardo - studzimy

    2.
    smażymy pieczarki - krok 2

    Kroimy drobno pieczarki i podsmażamy na patelni,

    3.
    przecinamy na pół - krok 3

    Przecinamy jajka na pół - wzdłuż skorupki.

    4.
    wyciągamy zawrtość - krok 4

    Wyciągamy"zawartość" ze skorupki.

    5.
    jajka do melaksera - krok 5

    Wkładamy nasze jajka do melaksera i na wolnych obrotach miksujemy - wystarczy kilka obrotów nie zróbmy z tego masy tylko to ma wyglądać jak rozdrobnione jajko

    6.

    kroimy natkę pietruszki

    7.
    do miski - krok 7

    przekładamy rozdrobnione jajka do miski, dodajemy podsmażone pieczarki i pokrojoną pietruszkę, przyprawiamy musztardą solą pieprzem i dodajemy łyżkę masła - mieszamy

    8.
    farszem napełniamy - krok 8

    napełniamy skorupki farszem

    9.

    przed podaniem wkładamy farszem skorupki do bułki tartej

    10.
    podsmażamy - krok 10

    podsmażamy klika minut

    11.
    Gotowe - krok 11

    gotowe podajemy na stół;]

  • Słowa kluczowe (tagi):

    lato, Wielkanoc, śniadanie, wiosna, jesień, jajka_wielkanocne
  • 0 komentarzy

Dodane przez: Agiatis

Agiatis 330

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2011-04-26T09:32:02+02:00

27 odwiedzin


Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »