Faszerowane jajka

4.5 (171 ocen)

Jajka z pysznym nadzieniem. Idealnie się sprawdzą na różnych uroczystościach jak i na stole Wielkanocnym

Składniki:

  • 6 jajek
    pęczek szczypiorku
    10 dag sera żółtego
    2 łyżeczki chrzanu
    2 łyżeczki majonezu
    kilka rzodkiewek
    łyżeczka posiekanej cebulki dymki
    sól
    pieprz


Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Faszerowane jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smacznego!
1. Jajka ugotować na twardo, przelać zimną wodą, obrać ze skorupki, przekroić na połówki, wyciągnąć delikatnie żółtka. Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach, szczypiorek posiekać. Żółtka rozdrobnić widelcem dodać szczypiorek, ser żółty, chrzan, majonez przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Połówki jajek napełnić masą. Na każdą połówkę położyć plasterek rzodkiewki, posypać cebulką dymką. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Chrzan Jajka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować