Faszerowane jajka

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mój przepis na faszerowane jajka.Kolorowe i z pomysłem umilają oczekiwanie na kolejne wielkanocne potrawy.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka (duże): 4 sztuki
    - szynka: 12 plastrów
    - ser feta: 100 gramów
    - papryczki peperoni (w zalewie): 1 sztuka
    - czosnek: 2 ząbki
    - czerwona cebula (drobno posiekana): 1 łyżeczka
    - Pieprz marynowany (ziarenka/zielony lub czerowny): 12 sztuk
    - kapary (marynowane): 4 sztuki
    - majonez: 2 łyżki
    - chrzan (np.cytrynowy lub żurawinowy itp.): 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Faszerowane jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo ( 8 minut od zagotowania wody).Obrać,umyć,odciąć 1/3 z wierzchu ( w poziomie).
  • 2. Do malaksera wrzucić szynkę i zmiksować,przełożyć do miski i wymieszać z majonezem i chrzanem.
  • 3. Do malaksera wrzućić ser feta,papryczkę peperoni,zmiksować.Przełożyć do miski dodać drobno posiekaną cebulę i przeciśniety przez praskę czosnek,wymieszać.
  • 4. Obiema pastami faszerować jajka,udekorować ziarenkami pieprzu i kaparami.
    Uwaga: można też ułożyć zgrabne piramidki z jaj przekładanych na przemian farszami z szynki i sera feta, posypać je mielonym czarnym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Sery Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować