Faszerowane jajka

5 (198 ocen)

Szybkie, tanie, proste i SMACZNE

Składniki:

  • 7 jajek o pokojowej temperaturze
    300g pieczarek
    2łyżki oleju
    sól pieprz
    łyżka posiekanego koperku
Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przystawki

Faszerowane jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku gotujemy osoloną wodę. Gdy woda będzie się gotować wrzucamy jajka gotujemy 1-2minuty. Wyłączamy gaz i zostawiamy jajka w garnku na 11minut.
  • 2. Po upływie czasu jajka wyciągamy z wody i osuszamy.
    Pieczarki myjemy i kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na oleju.
  • 3. Jajka obieramy, przekrawamy na pół i delikatnie wyciągamy żółtka.
    Do żółtek dodajemy pieczarki, posiekany koperek , przyprawiamy i ucieramy łyżką, by farsz był jednolity.
  • 4. W zagłębienia jajek nakładamy farsz. Jajka układamy na talerzu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować