Faszerowane bułki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Pyszna propozycja na kolację na ciepło. Bułki można podawać z sałatką albo bez. Idealnie smakują polane ketchupem lub sosem czosnkowym.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 duże bułki zwykłe
    mała cebula
    mała czerwona papryka
    1/2 puszki kukurydzy
    25 dag szynki
    40 dag pieczarek
    pomidor
    kostka sera żółtego (około 20 dag )
    zioła prowansalskie

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Faszerowane bułki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Faszerowane bułki 1. Paprykę kroimy w kostkę, cebulkę kroimy w cieniutkie piórka. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pomidora kroimy w plastry, kukurydzę odsączamy z zalewy.

    Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w plastry lub w ćwiartki. Podsmażamy na oliwie, aż zyskają złoty kolor. Na koniec solimy i pieprzymy do smaku.

    Szynkę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie.

    Z bułek odkrawamy wierzchy i dociskamy środki. Po kolei układamy przygotowane produkty warstwami w bułkach, na koniec kładąc na wierzchu po plastrze pomidora i zasypując serem.

    Bułki układamy na wyłożonej folią aluminiową blasze i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 - 20 min, aż ser się rozpuści i ładnie zapiecze, a bułki zagrzeją się do środka. W trakcie pieczenia można bułki na chwilkę wyjąć na zewnątrz i posypać po wierzchu ziołami prowansalskimi

Porady

Składniki farszu można dowolnie modyfikować, w zależności od upodobań.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować