Faszerowane bułeczki domowej roboty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto , owijamy folią spożywczą i wkładamy na pół godziny do lodówki . Szynkę wraz z twarogiem mielimy w maszynce na gładką masę , dodajemy roztopione i schłodzone masło , przyprawy i ubite na sztywną pianę białka , dokładnie mieszamy . Ciasto rozwałkowujemy , kroimy na kwadraty , na każdym kwadracie umieszczamy porcję nadzienia i formujemy bułeczki .Formę smarujemy tłuszczem i układamy na niej bułeczki , smarujemy je rozkłóconym jajkiem i posypujemy makiem lub sezamem , wedle uznania . Pieczemy około 20 min . w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni.
Porady
bułeczki można jeść na ciepło lub na zimno , świetnie smakują z czerwonym barszczem .
Komentarze