Faszerowane bułeczki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Bułeczki nadają się świetnie na zimowe wieczory. Są cieplutkie i chrupiące. Zawarte w nich warzywa chociaż odrobinę przypominają nam lato.

  • 40 min

Składniki:

  • 30 dag mięsa mielonego
    3 bułki
    szklanka strąków fasolki szparagowej
    1/2 małej cukinii
    1 mała cebula
    1/3 czerwonej papryki
    1 mały pomidor
    3 plastry sera żółtego
    natka pietruszki
    pieprz
    sól
    chili w proszku wedle uznania
    1 łyżeczka oleju

Faszerowane bułeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso mielone 1. Na patelni rozgrzewamy olej, wykładamy mielone mięso i smażymy około 5 minut wraz z solą, pieprzem, chili i posiekaną cebulką.
  • mięso mielone z warzywami 2. Do mięsa dodajemy umyte warzywa: pokrojoną fasolkę, pomidorka, paprykę, cukinię oraz posiekaną natkę pietruszki. Smażymy około 20 minut.
  • Faszerowana bułeczka 3. Bułeczkom odcinamy górną część i wyjmujemy miąższ. Do środka nakładamy farsz i przykrywamy żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut.

Porady

Bułeczki można przyozdobić natką pietruszki lub bazylią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy