Faszerowance - pieczarki z mięskiem z szynki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo smaczne polecam na obiad i nie tylko :)

  • 30 min

Składniki:

  • 18 pieczarek mi wyszło równo kg
    szynka z mielona 500 gram
    przyprawa do mięsa wieprzowego 1 łyżeczka
    jajko
    sol
    pieprz
    masło 125 gram

Faszerowance - pieczarki z mięskiem z szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Faszerowańce - pieczarki z mięskiem 1. Pieczarki myjemy wyjmujemy ze środka ogoni i nożykiem robimy dość spora dziurę aby potem nadziać pieczarkę Szynkę wieprzową 500 gram myjemy i mielimy dodajemy jako sól pieprz i przyprawę do mięsa wieprzowego mieszamy mięso .Dodajemy pocięte drobno ogonki oraz to co wycięliśmy z pieczarek.Wymieszać mięso z pieczarkami i nadziewamy teraz pieczarki .Robimy małe główki jak moja córcia mówi . Układamy w blaszce.Teraz kroimy masło i zwijamy w ruloniki wkładamy po miedzy pieczarki będzie potem pyszny sosik. Na koniec posypujmy przprawa do mięsa wieprzowego i do pieca Piekłam w 200 stopniach jakieś 30 minut polewając masełkiem które nam się rozpuściło smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy