Faszerowana żółta piękność:)

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Danie dobre na kolację lub na drugie śniadanie na ciepło ( jeśli akurat jesteśmy w domu),serdecznie zapraszam:)

  • 45 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 1 porcję:

    Składniki podstawowe:
    1/2 mini bagietki
    5cm kiełbasy wiejskiej
    5 cm kiełbasy żywieckiej suchej
    1/4 czerwonej papryki
    1 żółta papryka ( spora)

    Składnik dodatkowy:
    3 suszone pomidory

    Składniki robocze:
    1/2 ząbka czosnku
    2 łyżki margaryny do smażenia
    1 łyżka ketchupu
    1 łyżka oleju
    1 łyżka octu z białego wina
    1 łyżeczka cukru
    1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku
    1 łyżeczka suszonego majeranku
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Faszerowana żółta piękność:) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • bagietkę obsmazyć 1. Bagietkę pokroić na kromki. Czosnek obrać. I obranym posmarować całe kromki. Następnie kromki pokroić w kostkę a czosnek w cieniutkie plasterki. Na patelni roztopić 1 łyżkę margaryny i wrzucić bagietkę z czosnkiem. Zezłocić.
  • usmażyć kiełbaski 2. W między czasie kiełbasy pokroić w słupki a paprykę w kostkę średniej wielkości. Z patelni zdjąć podsmażoną bagietkę i ponownie roztopić łyżkę margaryny. Wrzucić kiełbaski i smażyć na rumiano.
  • dodać papryke i pomidory 3. Po około 5-6 minutach wrzucić paprykę i smażyć dalej przez 3 minuty. Na koniec dodać pokrojone drobno suszone pomidory. Smażyć kolejne 2 minuty.
  • gotowy farsz 4. Dodać bułkę oraz ketchup i ocet. Wymieszać. Doprawić do smaku sola,pieprzem oraz papryką i majerankiem. Dodać cukier,dobrze wymieszać i smażyć jeszcze około 1 minuty. Zdjąć z ognia.
  • paprykę zapiec 5. Żółta paprykę umyć,osuszyć i okroić "czapeczkę " razem z ogonkiem. Delikatnie aby nie uszkodzić ścianek wydrążyć z nasion. Przygotowaną paprykę nadziać zawartością patelni. Formę do zapiekania nasmarować olejem i ułożyć paprykę. Wstawić do nagrzanego do 180 piekarnika na około 15-18 minut. Podawać gorące z pieczywem lub bez:) Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bagietki Kiełbasa Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować