Faszerowana rolada z boczku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Soczysta rolada z boczku idealna na np. na kanapki do obiadu.

Składniki:

  • 1,5 kg boczku bez skóry
    1 duży por
    1 duża marchewka
    350 g pieczarek
    3 ząbki czosnku
    2 łyżeczki ziół prowansalskich
    duża szczypta ostrej papryki
    sól,pieprz do smaku
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Przystawki

Faszerowana rolada z boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Faszerowana rolada z boczku 1. Pieczarki,marchewkę oczyścić,zetrzeć na tarce o dużych oczkach,por
    pokroić w krążki,wszystko poddusić na oleju. Doprawić do smaku
    przyprawami. Boczek (jeżeli jest gruby należy go rozbić) natrzeć solą
    i roztartym czosnkiem.
    Nałożyć farsz i zrolować. Obwiązać bawełnianą nicią
    i odstawić na 2 godziny do lodówki.Tak przygotowany boczek włożyć do
    rękawa do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec ok 1,5 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Farsz Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować