Faszerowana polędwiczka

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszna,delikatna poledwiczka ze smacznym farszem pieczarkowym :-)

  • 20 min

Składniki:

  • 1 polędwiczka wieprzowa (450g)
    2 plastry sera żółtego (do wyboru)
    2 łyżeczki musztardy (u mnie develey)
    25dkg pieczarki
    1/2 cebula
    garść natki pietruszki(umytej-osuszonej i posiekanej)
    2 łyzki olej do smażenia
    sól,pieprz kolorowy (wg.uznania)

Faszerowana polędwiczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Faszerowana polędwiczka 1. Polędwiczkę myjemy-osuszamy ręcznikiem papierowym.
  • 2. Pieczarki obieramy kroimy w plasterki a cebulę siekamy drobno.Wszystko podsmażamy na dwóch łyżkach oleju razem z natką,odrobinką soli i pieprzu.Odstawiamy do wystygnięcia.
  • 3. Poledwiczkę kroimy na pół.Następnie każdą połowę rozcinamy wzdłuż ale nie do końca.
  • 4. Przez folię rozbijamy mięso.Rozbite układamy na folii aluminiowej.Każdy płat delikatnie solimy,pieprzymy i smarujemy musztardą.Na to po całej długości mięsa wykładamy przestudzone pieczarki z cebulą a na wierzch układamy ser zółty pokrojony w paski.Gotowe zawijamy w folię aluminiową (patrz zdjęcie)
  • 5. Rozgrzewamy piekarnik (grzanie góra) do 180*C, pieczemy około 50 minut i gotowe.
    Podajemy z czym kto lubi . . . .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy