Faszerowana papryka

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Faszerowana papryka jest świetna o każdej porze dnia.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - papryki czerwone (świeże): 4 sztuki
    - ryż (w oreczku 100g): 1 sztuka
    - marchewka: 1 sztuka
    - pietruszka: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - mięso mielone: 250 gramów
    - sól,pieprz (do smaku): 0.5 łyżeczki
    - ser żółty (starty): 100 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Faszerowana papryka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż w woreczku ugotować. Pietruszkę,marchewkę
    zetrzeć na tarce o dużych oczkach,cebule pokroić w drobną kostkę.
    Wszystko wrzucić na patelnię,dodać mięso mielone podlać odrobiną
    wody. Dusić pod przykryciem aż do miękkości. Wszystko dokładnie
    mieszamy z ugotowanym ryżem doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 2. Tak przygotowany farsz nakładamy do wydrążonych papryk. Wierz posypujemy starym żółtym serem
  • 3. Układamy w żaroodpornym naczyniu,podlewamy 1/2 szklanki wody. Wstawiamy na 45-50 minut do gorącego piekarnika nagrzanego do 180stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona papryka Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować