Faszerowana papryka

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

kolejna propozycja na menu halloweenowe i nie tylko:)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - papryka pomarańczowa: 2 sztuki
    - kasza gryczana: 50 gramów
    - pieczarki: 4 sztuki
    - cebula (mała): 1 sztuka
    - masło: 1 łyżka
    - oliwa z oliwek: 1 łyżeczka
    - szpinak świeży w liściach: 2 pęczki

Faszerowana papryka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę umyć, odciąć wieczko i wydrążyć z niej pestki.
    Kaszę ugotować. Grzyby i cebulę pokroić w kostkę a następnie usmażyć na maśle z odrobiną oliwy.
  • 2. Dodać kaszę, szczyptę soli i pieprzu a także posiekaną zieloną pietruszkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
    Wydrążoną paprykę napełnić nadzieniem i zapiec do miękkości.
  • 3. Podawać ze świeżym szpinakiem.

Komentarze

Podobne przepisy