FASZEROWANA MAKRELA Z PIEKARNIKA

4.5 (160 ocen)

  • 50 min

Najczęściej pieczemy pstrąga lub łososia. Ja skusiłam się na makrelę. Jest pyyyszna

  • 50 min

Składniki:

  • 2 MAKRELE

    FARSZ:

    - 1/8 główki młodej kapusty
    - 1 por
    - 4 brązowe pieczarki

    DODATKOWO:

    - sól, pieprz, przyprawa do ryb
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowana makrela z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrele dokładnie myjemy i nacieramy solą, białym pieprzem i przyprawą do ryb.
  • FASZEROWANA MAKRELA Z PIEKARNIKA 2. Pieczarki kroimy w półplastry i podsmażamy. Dodajemy drobno pokrojonego pora i poszatkowaną kapustę. Chwilę smażymy. Doprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy, aby całość udusiła się we własnym sosie.
  • FASZEROWANA MAKRELA Z PIEKARNIKA 3. Gotowym farszem napełniamy makrele. Pieczemy 20-30 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować