Faszerowana kalarepa w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kuskus zalewamy wrzątkiem
1 cm ponad powierzchnię kaszy. Naczynie przykrywamy
i odstawiamy na ok. 5 minut.
Pomidory sparzamy, obieramy
ze skórki, kroimy w kostkę.
Czosnek obieramy i przeciskamy
przez praskę.
2.Kalarepy myjemy, obieramy,
i odcinamy wierzch z listkami
(ok. 1/4 wysokości). Wydrążamy
środek, pozostawiając
ściankę grubości ok. 1 cm. Wydrążony
miąższ siekamy, dodajemy
mięso, kuskus, jajko i natkę.
Doprawiamy solą i pieprzem
i mieszamy. Farszem wypełniamy
kalarepy, przykrywamy odciętymi
wierzchami.
Porady
Eweliny Brzyski
Aby stabilnie ustawić kalarepy na talerzu, ścinamy od spodu cienki plasterek
Komentarze