Faszerowana cukinia z kaszą jaglaną

5 (166 ocen)

Idealna na obiad lub kolacje. Szybka i prosta w wykonaniu.

Składniki:

  • 1 duża cukinia
    250 g mięsa mielonego
    2 cebule
    3 czerwone papryki
    1 słoiczek przecieru pomidorowego
    pół szklanki wody
    100 g kaszy jaglanej
    sól, pieprz, oregano, papryka, czosnek
    ser żółty
    olej
Wystaw ocenę:

5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowana cukinia z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić i zeszklić na oleju. Następnie dodać mięso mielone. Smażyć kilka minut. Paprykę pokroić w kostkę dodać do mięsa. Do farszu dodać przecier, wodę i doprawić do smaku. Dusić po przykryciem ok 10-15 minut.
  • 2. Nieugotowaną kaszę jaglaną dodać do mięsnego farszu i dokładnie wymieszać.
  • 3. Cukinię umyć i pokroić na krążki. Usunąć gniazda nasienne. Cukinię ułożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdy krążek napełniać farszem i posypywać startym serem żółtym. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 40 minut. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kasza jaglana Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować