Faszerowana cukinia

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pożywny obiad dla całej rodziny.

  • 60 min

Składniki:

  • 3 młode cukinie
    0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego
    25 dag pieczarek
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    natka pietruszki
    ser żółty
    sól
    pieprz
    wegeta

Faszerowana cukinia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię umyć, przekroić na pół i wydrążyć. Pieczarki pokroić i udusić z posiekaną cebulą. Czosnek przecisnąć przez praskę, połączyć z mięsem mielonym i podsmażyć. Pieczarki z cebulą oraz mięso z czosnkiem wymieszać i doprawić solą, pieprzem i wegetą. Farszem napełnić cukinie i piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180′C. Przed końcem pieczenia posypać tartym żółtym serem. Po wyciągnięciu posypać natką pietruszki lub szczypiorkiem.

Porady

Cukinie można polać ketchupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy