Faszerowana Cukinia z pieca

0 (0 ocen)

przepis wymyślony na szybko bo czasami człowiek musi zjeść coś dobrego a nie ma czasu na gotowanie

Składniki:

  • - cukinia
    - kilka pieczarek
    - kalafior
    - papryka ( może być chilli)
    - jajko
    - ser np: typu feta
    - natka pietruszki
    - sol i pieprz

Faszerowana cukinia z pieca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzewamy piekarnik do 180st.
    Dokładnie myjemy i czyścimy cukinie.
    Wydrążamy z niej środek.
  • 2. Przygotowujemy farsz:
    Na grubej tarce ścieramy pieczarki, kalafior i środek z cukinii oraz dodajemy natkę i pokrojoną drobno paprykę. Całość mieszamy z jajkiem i przyprawiamy solą i pieprzem.
  • 3. Farsz starannie umieszczamy w wydrążonej cukinii i posypujemy serem po wierzchu. Możemy również lekko skropić olejem
    Pieczemy ok 30 min do momentu aż cukinia zmięknie i farsz będzie gotowy.
    SMACZNEGO!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy