Faszerowana Cebulka

5 (191 ocen)

  • 10 min

PROSTE, SMACZNE, TANIE !

  • 10 min

Składniki:

  • 7 srednich cebul
    4 suszone grzybki ( najlepiej prawdziwki ugotowane ), w ostateczności mogą być także świeże pieczarki.
    1 woreczek ugotowanego białego ryżu (SONKO)
    Przyprawy: sól, pieprz.
    Dodatek:świeży szczypiorek.
Wystaw ocenę:

5 (191 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Faszerowana cebulka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Obieramy cebulki, następnie wydrążamy z niej środek (tak aby zostały max 2 warstwy)
  • 2. Farsz:
    2. środki cebulek kroimy w drobną kostke i smażymy na maśle
    3. do zeszklonej cebuli dodajemy drobno pokrojone grzybki
    4. Następnie dodajemy ryż, odrobine szczypiorku, sól i pieprz.
  • 3. Nadziewamy cebule farszem, odstawiamy do piekarnika ok 180 stopni, 40 min.

Porady

Zamiast pieprzu możemy użyć chili.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować