Faszerowana brukselka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 5 min

Pasję do gotowania mam po mamie. Moje dzieci też lubią kucharzyć.

  • 5 min

Składniki:

  • ● 50 dag brukselki
    ● łyżka posiekanej natki pietruszki
    ● 5 dag ryżu
    ● 1/2 czerwonej papryki
    ● 3 łyżki śmietany 18-proc.
    ● szczypta cukru
    ● sól, pieprz

Faszerowana brukselka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brukselkę oczyszczamy i gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie z cukrem. Odcedzamy i studzimy. Wycinamy głąby.
  • 2. Farsz: ryż gotujemy na sypko, odcedzamy. Dodajemy natkę pietruszki i mieszamy ze śmietaną. Doprawiamy
    pieprzem. Nadziewamy brukselki. Paprykę kroimy w kostkę, dekorujemy brukselki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2011

Komentarze

Podobne przepisy