Fasolowo-pomidorowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 20 min

Ta sałatka jest moim popisowym daniem.

  • 20 min

Składniki:

  • ● 2 puszki czerwonej fasoli
    ● 6 dużych pomidorów
    ● ok. 40 dag żółtego sera
    ● 3 ząbki czosnku
    ● mały słoik majonezu
    ● suszona bazylia

Fasolowo-pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fasolowo-pomidorowa 1. Fasolę osączamy. Pomidory
    nacinamy na krzyż, polewamy
    wrzątkiem, zdejmujemy skórkę.
    Miąższ kroimy w kostkę. Ser
    ścieramy na tarce o dużych
    oczkach. Czosnek obieramy
    i przeciskamy przez praskę.
  • Fasolowo-pomidorowa 2. Sałatkę układamy warstwami:
    połowę fasoli przykrywamy
    cienką warstwą majonezu
    i równomiernie posypujemy połową
    czosnku. Wykładamy 1/2
    pomidorów i posypujemy 1/2
    sera. Smarujemy majonezem
    i posypujemy dużą ilością bazylii.
    Czynność powtarzamy.

Porady

Sałatkę możemy udekorować pomidorami i świeżą bazylią.

Notka redakcyjna

PPWS_04-2011

Komentarze

Podobne przepisy