fasolowo-jogurtowe ciasto z nektarynkami

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób

Słodkie eksperymenty z białą fasolą w roli głównej? Czemu nie!

  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 250g suchej białej fasoli
    200g jogurtu naturalnego
    opakowanie cukru wanilinowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3 łyżeczki cynamonu
    2 (małe) jajka
    2 nektarynki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Fasolowo-jogurtowe ciasto z nektarynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę zalać wodą i odstawić na kilka godzin (u mnie: trzy godziny). Po upływie tego czasu przełożyć fasolę do garnka i zagotować. Trzymać na ogniu, aż do miękkości. Gotową fasolę odcedzić, odstawić do ostygnięcia. Wystudzoną fasolę zmiksować na gładką masę. Dodać jogurt naturalny, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia, cynamon, jajka i ponownie zmiksować. Gotową masę wlać do keksówki (użyłam silikonowej, w innym wypadku należy formę wysmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia). Nektarynki umyć, pozbyć się pestki z każdej z nich i pokroić w plasterki, które następnie należy ułożyć na wierzchu masy. Wstawić do piekarnika, piec 180 minut w 180 stopniach, aż do "suchego patyczka".
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Nektarynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować