Fasolowo-jogurtowe ciasto z nektarynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolę zalać wodą i odstawić na kilka godzin (u mnie: trzy godziny). Po upływie tego czasu przełożyć fasolę do garnka i zagotować. Trzymać na ogniu, aż do miękkości. Gotową fasolę odcedzić, odstawić do ostygnięcia. Wystudzoną fasolę zmiksować na gładką masę. Dodać jogurt naturalny, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia, cynamon, jajka i ponownie zmiksować. Gotową masę wlać do keksówki (użyłam silikonowej, w innym wypadku należy formę wysmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia). Nektarynki umyć, pozbyć się pestki z każdej z nich i pokroić w plasterki, które następnie należy ułożyć na wierzchu masy. Wstawić do piekarnika, piec 180 minut w 180 stopniach, aż do "suchego patyczka".
Komentarze