Fasolówka z kolorowej fasoli

4.47 (153 ocen)

  • 45 min

Fasola jest bardzo zdrowa zawiera dużo białka - polecam na obiadek

  • 45 min

Składniki:


  • 2 szklanki fasoli kolorowej
    2 liście laurowe
    pieprz czarny mielony,
    1 łyżka oleju,
    1/2 kg kiełbasy
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki przecieru pomidorowego
    2 cebule
    1 łyżka mąka,
    1 łyżeczka majeranek,
    1 łyżka przyprawa do dań z fasoli
    1 marchewka,
    uniwersalna przyprawa do smaku
Wystaw ocenę:

4.47 (153 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Fasolówka z kolorowej fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasole kolorową drobna moczymy całą noc. Następnie wymieniamy wodę i wsypujemy do garnka z wodą. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i starta marchewkę. Gotujemy do miękkości fasoli. Cebulę obieramy i siekamy. Kiełbasę kroimy w kosteczkę. Na patelni na oleju podsmażamy kiełbasę z cebulą , dodajemy przecier pomidorowy.
  • 2. Zawartość patelni dajemy do garnka z fasolą;. Mieszamy zagotowujemy. Doprawiamy przyprawą uniwersalną, pieprzem i przyprawą do dań z fasoli. Gotujemy jeszcze chwilę.
  • 3. Dodajemy wyciśnięty czosnek i majeranek roztarty w ręce. Zaciągamy mąką z wodą i zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

5 (186 ocen)

Zdobywca nagrody

Zupa fasolówka

5 (186 ocen)

Zdobywca nagrody

Zupa fasolówka

luna19 Pyszna pachnąca i rozgrzewająca zupa fasolowa 1 godz. 20 min

To może cię zainteresować