Fasolowe leczo

4.5 (142 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Jestem mamą dwójki dzieci (2,5 i 1,5 roku). Lubię gotować, ale mam na to niewiele czasu. Przepis na leczo dostałam od teściowej. Danie jest smaczne i sycące. Doskonałe na rodzinne uroczystości.

Składniki:

  • 3 cebule
    1/2 kg kiełbasy zwyczajnej
    3 puszki czerwonej fasoli
    1 puszka kukurydzy
    20 dag przecieru pomidorowego
    przyprawa uniwersalna
    pieprz
    10 ziarenek ziela angielskiego
    3 liście laurowe
    1 łyżeczka cukru
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasolowe leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fasolowe leczo 1. Cebule obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oleju. Wlewamy zalewę z kukurydzy i dusimy, aż cebula zmięknie, a płyn odparuje.
  • Fasolowe leczo 2. Kiełbasę kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli i lekko podsmażamy.
  • Fasolowe leczo 3. Dodajemy kukurydzę, fasolę z zalewą, przecier pomidorowy, ziele angielskie i liście laurowe, mieszamy. Doprawiamy do smaku i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy 5 minut, cały czas mieszając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola czerwona Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

5 (176 ocen)

ciasto

To może cię zainteresować