fasolowa z kluskami

4.48 (161 ocen)

smaczna i syta

Składniki:

  • ½ szklanki fasoli
    Średnia marchewka
    Pietruszka
    3 ziemniaki
    10 dag wędzonego boczku
    Cebula
    Łyżka oleju
    Sól, pieprz
    Majeranek
    Natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.48 (161 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Fasolowa z kluskami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę moczymy w przegotowanej wodzie, gotujemy tak, by była lekko twarda, odcedzamy.
    Marchewkę i pietruszkę myjemy, obieramy, kroimy w paski i gotujemy.
    Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę ,dodajemy do warzyw .
    Boczek kroimy w kostkę, dodajemy do warzyw.
    Gotujemy do miękkości.
    Następnie dodajemy fasolę.

    ZACIERKA

    Jajko mieszamy z mąką i łyżką wody.
    Ciasto ma być dość twarde.
    Kluseczki gotujemy w zupie.
    Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju, dodajemy do zupy.
    Doprawiamy solą i majerankiem.
    Posypujemy natką pietruszki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować