FASOLKA Z ZIARNAMI

0 (0 ocen)

Tak przyrządzona fasolka doskonale smakuje jako dodatek do dań mięsnych.Natomiast dla jaroszy będzie doskonałym posiłkiem.Jest bardzo smaczna i aromatyczna.

Składniki:



  • 40 dkg.fasolki szparagowej
    3 duże ząbki czosnku
    1 cebula średnia
    2 łyżki pestek dyni
    2 łyżki ziaren słonecznika
    3 łyżki masła
    sól,pieprz do smaku.

Fasolka z ziarnami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.



    Fasolkę oczyścić,umyć i ugotować w osolonej wodzie do miękkości,odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki.


  • 2.
    Cebulę i czosnek pokroić w kostkę.
  • 3.
    Na patelni rozgrzać masło dodać cebulkę,czosnek i smażyć do czasu odparowania wody i lekkiego zeszklenia się warzyw.
  • 4.
    Wsypać ziarna i chwilę smażyć.Dodać fasolkę,przyprawić do smaku solą pieprzem i delikatnie mieszając chwilę smażyć.

Porady

Można fasolkę ugotować dzień wcześniej a dokończyć przed podaniem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy