Fasolka w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 50 min

Fasolka na pomidorowo.

  • 50 min

Składniki:

  • fasolka szparagowa1 kg
    cienka kiełbasa ok30 dag
    udko kurczaka 1 sztuka
    cebula 2 sztuki
    pomidor 2 szt
    marchewka 2 sztuki
    koncentrat pomidorowy wg uznania
    olej 2 łyżki
    sól
    pieprz
    mąka

Fasolka w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę oczyścić, odciąć końce. Następnie wypłukać i obgotować kilka minut . Udko wymoczyć, umyć i ugotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem przyprawy kuchennej. Wyjąć, obrać i pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju. Dodać obraną i startą marchew. Chwilę przesmażyć. Dodać pomidory i smażyć razem z cebulą.Dodać fasolkę i podlać wywarem w którym gotowało się mięso. Kiełbasę pokroić w półplasterki i dodać do sosu razem z mięsem. Doprawić przyprawami i koncentratem do smaku. Wymieszać i chwilę gotować cały czas mieszając. Fasolkę można przekroić na połowę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy