Fasolka w sosie koperkowym

4.5 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Nie znoszę nudy, także w kuchni. Stąd moje eksperymenty.

Składniki:

  • ● 20 dag fasolki szparagowej, może być mrożona
    ● 4 łyżki majonezu
    ● 4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
    ● sól, pieprz
    ● pęczek koperku
    ● tłuszcz do formy
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Sos koperkowy

Fasolka w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę myjemy i usuwamy końce. Gotujemy na półmiękko w lekko osolonym wrzątku. Odcedzamy.
  • 2. Przygotowujemy sos: koperek myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem
    i drobno siekamy. Majonez mieszamy ze śmietaną, a następnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wsypujemy koperek, mieszamy.
  • 3. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Wkładamy fasolkę i równomiernie polewamy sosem majonezowo-śmietanowym. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować