Fasolka w objęciach boczku

0 (0 ocen)

gdy ugotujesz fasolkę możesz szybko zrobić taką przekąske

Składniki:

  • składniki dla jednej osoby
    12 szt ugotowanej żółtej fasolki szparagowej
    3 plastry wędzonego, parzonego boczku
    olej do smażenia

Fasolka w objęciach boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przed smażeniem 1. Na patelni grillowej rozgrzać odrobinę oleju.
    Fasolki rozdzielić na trzy porcje.
    Plastry boczku rozłożyć na desce.
  • na grillowej patelni 2. Na koniec każdego plastra ułożyć fasolkę i zwinąć przez środek w rulonik.
    Ułożyć boczek z fasolką na patelni i podsmażyć na rumiano.
    Podawać od razu po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy