Fasolka szparagowa zasmażana

4.49 (162 ocen)

i na obiad i jako samodzielne danie

Składniki:

  • 0,5 kilograma fasolki szparagowej
    125 gram masła
    6 łyżek bułki tartej
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasolka szparagowa zasmażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z fasolki odciąć końce. Przełożyć ją do garnka. Zalać wodą i osolić do smaku. Ugotować do miękkości. Następnie fasolkę odcedzić z nadmiaru wody. Dodać do niej masło, wymieszać. Na końcu wsypać bułkę tartą, wstawić na gaz i wszystko razem podsmażyć około 3 minut co chwilę mieszając. Uważać, żeby fasolka się nie przypaliła. Podawać na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować