Fasolka szparagowa zapiekana z serem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Bardzo szybkie danie na obiad lub jako dodatek do mięs.

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki:

    fasolka szparagowa zielona - ilość ok.1 kg
    100 g sera gouda
    kilka łyżek sera koziego twardego
    estragon świeży lub suszony - ja dałam suszony-1 łyżeczkę
    olej smakowy - smak cebuli i pieprzu

Fasolka szparagowa zapiekana z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę obrać i gotować w osolonej wodzie 8 minut.
    Odcedzić i ułożyć w wysmarowanej olejem smakowym formie do zapiekania.
    Ser gouda zetrzeć na grubych oczkach.
    Fasolę posypać estragonem a następnie serem gouda.
    Zapiekać ok.15 minut w temperaturze 175 C.
    Po przełożeniu na talerz posypać startym serem kozim.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy