Fasolka szparagowa z wątróbką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Z przyjemnością gotuję dla 5-osobowej rodziny. Oto jeden z moich sprawdzonych przepisów napyszne i sycące danie na lato.

Składniki:

  • ● cebula
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 40 dag fasolki szparagowej
    ● 4 łyżki masła
    ● 50 dag wątróbki cielęcej
    ● 3 łyżki mąki
    ● kilka gałązek tymianku
    ● kilka gałązek szałwii
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasolka szparagowa z wątróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obieramy.
    Cebulę kroimy w drobną kostkę,
    czosnek siekamy. Podsmażamy
    z cebulą na połowie masła.
    Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i przekrawamy na
    pół. Wsypujemy do cebuli i dusimy
    ok. 5 minut.
  • Fasolka szparagowa z wątróbką 2. Wątróbkę myjemy, oczyszczamy
    z błon, osuszamy i kroimy
    w niezbyt grube plastry.
    Obtaczamy w mące. Fasolkę
    i cebulę z czosnkiem odsuwamy
    na brzeg patelni (lub wyjmujemy
    i odstawiamy w ciepłe
    miejsce).
  • 3. Na patelni roztapiamy pozostale
    masło. Wątróbkę smażymy
    3-4 minuty z obu stron.
    Oprószamy solą i pieprzem, obkładamy
    odłożonymi warzywami,
    posypujemy posiekanymi
    ziołami. Podgrzewamy jeszcze
    5 minut.

Porady

● Wątróbkę można obtoczyć w mące wymieszanej z posiekanymi orzechami. ● Danie najlepiej smakuje z ziemniaczanym purée.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_06-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować