Fasolka szparagowa z sosem chrzanowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny sposób na zieloną fasolkę

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - zielona fasolka szparagowa: 60 dekagramów
    - chrzan tarty ze słoika: 1 łyżka
    - kwaśna śmietana (może być gęsty jogurt naturalny): 1 łyżka
    - majonez: 2 łyżki
    - czerwona cebula: 0.5 sztuki
    - czosnek: 1 ząbek
    - sos Worcestershire: 0.5 łyżeczki
    - parzony boczek (cienkie plasterki): 20 dekagramów
    - jajka ugotowana na twardo: 2 sztuki
    - natka pietruszki świeża (posiekana): 2 łyżki
    - sól (do smaku): 1 szczypta
    - pieprz czarny mielony (do smaku): 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Fasolka szparagowa z sosem chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę opłukać, oczyścić z włókien i przyciąć na końcach. Ugotować al dente w 3 szkl. osolonej wody. Odcedzić, przelać zimną wodą i odstawić.
  • 2. Cebulę drobno posiekać i wymieszać w miseczce z chrzanem, musztardą, śmietaną, sosem worcester, solą i pieprzem. Dodać do fasolki, delikatnie wymieszać i odstawić do lodówki na 8 godzin.
  • 3. Boczek pokroić w paseczki i wysmażyć na chrupko na suchej patelni. Osączyć na papierowym ręczniku. Jajka i natkę drobno posiekać.
  • 4. Fasolkę przełożyć do salaterek i przed podaniem posypać boczkiem, jajkiem i natka pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Zielona fasolka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować