Fasolka szparagowa z pomidorami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Koleżanka zainspirowała mnie do wymyślenia tej potrawy.

Składniki:

  • ● op. mrożonej fasolki szparagowej
    ● puszka pomidorów
    ● 1/2 cebuli
    ● 2 ząbki czosnku
    ● oliwa
    ● zioła prowansalskie
    ● sól
    ● pieprz
    ● op. dowolnych paluszków rybnych

Fasolka szparagowa z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paluszki rybne przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
  • 2. Fasolkę płuczemy i gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Podsmażamy na oliwie. Dodajemy pomidory. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Mieszamy i chwilę dusimy. Sosem polewamy fasolkę. Podajemy do paluszków.

Porady

RADY Grażyny Lubszczyk Do potrawy można użyć pomidorów w całości lub krojonych, albo przed wymieszaniem z fasolką sos starannie zmiksować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2012

Komentarze

Podobne przepisy