Fasolka szparagowa z koperkiem i czosnkiem

4.48 (166 ocen)

Fasolka szparagowa nie zawsze musi być podana z bułka tartą :)

Składniki:

  • 40 dag fasolki szparagowej
    szczypta soli
    woda

    Dodatkowo:
    1 łyżka masła
    1 pęczek koperku
    2 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.48 (166 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki

Fasolka szparagowa z koperkiem i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gotowa fasolka 1. Fasolkę szparagową umyć, odciąć końce, pokroić na mniejsze kawałki. Ugotować w osolonej wodzie. Gdy fasolka będzie miękka, odcedzić. Na patelni rozpuścić masło, dodać fasolkę szparagową, podsmażyć. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, dodać do fasolki. Koperek umyć, osuszyć, posiekać. Dodać do fasolki wymieszać. Podawać gorące do obiadu. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Fasolka szparagowa Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować