Fasolka szparagowa z bułką tartą

4.5 (197 ocen)

Fasolka szparagowa z bułką tartą w zmodyfikowanej wersji. Postanowiłam nadać potrawie aromatu poprzez dodatek czosnku, koperku i cząbru.

Składniki:

  • 600 g fasolki szparagowej (u mnie fioletowa - traci kolor w trakcie gotowania)
    2 ząbki czosnku
    1 pęczek koperku
    4 łyżki masła
    2 - 3 łyżki bułki tartej
    1 łyżeczka cząbru suszonego
    cukier do smaku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki Dodatki

Fasolka szparagowa z bułką tartą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z fasolki odciąć końce, ugotować do miękkości (10 - 15 min) w lekko osolonej wodzie. Odcedzić.
  • Fasolka szparagowa z bułką tartą 2. W garnku rozpuścić masło, dodać posiekany czosnek i koperek, wsypać cząber. Smażyć 2 - 3 min.
  • Fasolka szparagowa z bułką tartą 3. Następnie dodać bułkę tartą, chwilę podgrzewać, aż się zrumieni.
  • Fasolka szparagowa z bułką tartą 4. Dołożyć fasolkę, wymieszać i jeszcze chwilę razem podgrzewać. Doprawić do smaku. Podawać na ciepło lub na zimno.

Porady

W ten sposób można przygotować także bardziej popularne odmiany fasolki - żółtą i zieloną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cząber Czosnek Fasolka szparagowa Koper Fasola

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować