Fasolka szparagowa z bułką tartą

5 (158 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

pyszna

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Fasolka szparagowa
    Masełko
    Bułka tarta
    Po 1 łyżeczce soli, cukru i masła
Wystaw ocenę:

5 (158 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Fasolka szparagowa z bułką tartą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę umyć, odciąć końcówki i włókna.
    Zagotować wodę z dodatkiem soli, cukru i masła. Na wrzątek wrzucić fasolkę i ugotować al. ‘ dente. Na patelni stopić masło, dodać bułkę tartą, chwilę zamieszać i polać fasolkę.

Porady

Osobiście nie polecam zamrażać fasolki szparagowej, niestety traci na smaku. Najlepsza jest świeżo zerwana.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować