Fasolka szparagowa z bobem

4.5 (160 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Sałatka jest świetna i do obiadu, i jako przekąska.

  • 30 min

Składniki:

  • 1,5 kg żółtej fasolki szparagowej
    1,5 kg bobu
    sól
    pęczek koperku
    kilka gałązek cząbru
    łyżka gorczycy
    2 zielone papryki
    kilka liści kapusty
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory

Fasolka szparagowa z bobem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z fasolki odcinamy końcówki. Z papryk usuwamy gniazda nasienne, miąższ
    kroimy w paski. Do fasolki, bobu i papryki wsypujemy 3 łyżeczki soli. Mieszamy
  • 2. Kapustę rwiemy na kawałki. Układamy na dnie słoików. Wkładamy po gałązce cząbru i koperku oraz warzywa. Lekko dociskamy. Wsypujemy po
    kilka ziaren gorczycy.
  • 3. Dwie szkl. wody zagotowujemy z łyżką soli. Studzimy. Zalewamy warzywa.
    Odstawiamy w chłodne miejsce na 3 dni. Pasteryzujemy ok. 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować