Fasolka szparagowa w tartej bułce

0 (0 ocen)

  • 30 min

smaczny dodatek do różnych potraw mięsnych, rybnych, jajek ....

  • 30 min

Składniki:


  • zielona lub żółta fasolka szparagowa (może bycmrożona) 50-60 dag
    masło 100-150 g
    bułka tarta 3-4 łyżki stołowe
    sól do smaku
    woda

Fasolka szparagowa w tartej bułce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-006q9vh 1. fasolkę ugotować w osolonej wodzie (al dente), odcedzić, przełożyć do salaterki
  • image-1beyisj 2. na patelni roztopić masło i wsypać tartą bułkę,mieszając przyrumienić,należy uważać żeby bułka się nie przypaliła
  • 3. przyrumienioną na maśle bułkę,dodać do fasoli, wymieszać

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy