Fasolka szparagowa w sosie ze świeżych pomidorów jest pyszna i zdrowa.Danie przygotujesz w 20 minut.Warzywa strączkowe są cennym źródłem białka roślinnego,nie tylko wegetarianie docenią ten fakt.
Fasolka szparagowa w sosie ze świeżych pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolkę szparagową umyć, odciąć końcówki, pokroić.Gotować w osolonej wodzie przez 15 minut.
2.Cebulę obrać.Pomidory umyć, pokroić, wrzucić do blendera wraz z cebulą, zmiksować.Czosnek obrać,przecisnąć przez praskę. W rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić czosnek, smażyć 2 minuty, wlać zmiksowane pomidory i cebulę,gotować 15 minut, pod koniec gotowania wsypać sól, cukier, paprykę, wymieszać.W kubeczku połączyć mąkę ziemniaczaną z 3 łyżkami zimnej wody, mieszaninę wlać do sosu, gotować jeszcze 5 minut, zdjąć z ognia.
Komentarze