Fasolka szparagowa w sosie ze świeżych pomidorów

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Fasolka szparagowa w sosie ze świeżych pomidorów jest pyszna i zdrowa.Danie przygotujesz w 20 minut.Warzywa strączkowe są cennym źródłem białka roślinnego,nie tylko wegetarianie docenią ten fakt.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - fasolka szparagowa żołta: 500 gramów
    - pomidory polskie: 2 sztuki
    - cebula biała (mała): 1 sztuka
    - czosnek: 2 ząbki
    - oliwa (lub olej rzepakowy): 2 łyżki
    - cukier: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
    - papryka ostra w proszku: 1 szczypta
    - mąka ziemniaczana: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Fasolka szparagowa w sosie ze świeżych pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę szparagową umyć, odciąć końcówki, pokroić.Gotować w osolonej wodzie przez 15 minut.
  • świeże pomidory 2. Cebulę obrać.Pomidory umyć, pokroić, wrzucić do blendera wraz z cebulą, zmiksować.Czosnek obrać,przecisnąć przez praskę. W rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić czosnek, smażyć 2 minuty, wlać zmiksowane pomidory i cebulę,gotować 15 minut, pod koniec gotowania wsypać sól, cukier, paprykę, wymieszać.W kubeczku połączyć mąkę ziemniaczaną z 3 łyżkami zimnej wody, mieszaninę wlać do sosu, gotować jeszcze 5 minut, zdjąć z ognia.
  • fasolka szparagowa pycha 3. Fasolkę podać w głębokiej misce, polaną sosem.Posypać świeżymi ziołami.Można udekorować plastrem mozzarelli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa żółta Warzywa Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować