• FASOLKA SZPARAGOWA W BUŁCE TARTEJ

    Dodane przez: Moniczkuu

  • Na to się czeka cały rok ;)

  • Składniki

    -0,5 kr fasolki szparagowej
    -1,5-2 łyżki masła
    -pół szkl bułki tartej
    -sól
    -woda
    -cukier

  • Sposób przygotowania

    1.

    Obieramy fasolkę i gotujemy w wodzie z solą i cukrem do miękkości.

    2.
    FASOLKA SZPARAGOWA W BUŁCE TARTEJ - krok 2

    Gdy już ugotujemy na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy fasolkę i podsmażamy, gdy już będzie gotowa dodajemy bułkę tarta i mieszamy.

  • Rady

    Gdy fasolka będzie za sucha dodajemy więcej masła

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, w_kilka_chwil, sezonowe_przysmaki, szkola_babci, mama_mnie_nauczyla
  • 2 komentarze
    • honorcia
      2013-02-19T10:25:06+01:00 honorcia
      też tak robię, całkiem zapomniałam o fasolce, a mam tyle zamrożonej:)
    • Moniczkuu
      2013-02-19T10:33:29+01:00 Moniczkuu
      Ja też nie dawno dopiero pierwszy raz zrobiłam a sporo zamrożonej, ale to już nie to samo co świeża :(

Dodane przez: Moniczkuu

Moniczkuu 61

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-07-24T22:04:15+02:00

179 odwiedzin


Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »