Fasolka Szparagowa na Zimę

4.5 (164 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

po otwarciu obsmażyć na masełku z bulką tartą i gotowe

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • fasolka szparagowa
    Składniki zalewy:
    1 litr wody
    1 łyżeczka soli naturalnej
    1 łyżeczka cukru
    1/4 łyżeczki kwasku cytrynowego lub 3 łyżki octu
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Fasolka szparagowa na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Młodziutką fasolkę umyć, obciąć końcówki i zblanszować w osolonej wodzie, ok 5 minut od momentu wrzenia, osączyć i ułożyć w słoiki.
    Zagotować składniki zalewy i zalać fasolkę w słoikach. Pasteryzować 40 minut. Zalewy wystarcza na 3 słoiki o poj. 0,9 litra.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować